top of page

Sirius

”And we will show the world how much more we can become”

kk7142.jpg

Sirius oli emänä kahdelle pentueelle kissalassamme

Norsk skogkatt ♀

Creme bicolor (NFO e 03)

 

fd. 16.12.2016

Tyngd: 4,5kg

 

GSDIV: N/N

HCM: ultrad frsik

Felv/Fiv: neg.

Blodgrupp: A

FI*InukChuck's Vanemuise

Sirius är från den första katt kullen som föddes hos mig och jag stannade i nära kontakt med familjen efter hon flyttat till sitt eget hem. Det var underbart hur de ville fortsätta med vad jag hade börjat med ungarnas socialisering och uppmuntran, särskilt eftersom det ursprungligen verkade som om Sirius var kullens mest reserverad vid nya tillfällen, men mot slutet blev hon den modigaste personen i hela kullen.

När jag såg dem vandra med katten blev jag förälskad i Sirius ännu mer, och när jag blev kär i den hade familjen också tankar om hur trevligt det skulle vara att få fler Sirius till världen. Myggorna slogs samman och jag “hyrde” Sirius.

Sirius är en aktiv, deltagande katt som gärna är involverad med allt. Sirius har tagit en nordisk 3000 km biltur till Lofoten, vandrat i nationalparker och som frivillig på ett åldershem och varit med i ungdomsarbete i Vanda. Hemma bor Sirius med en kattvän men kommer överens med andra husdjur också, till exempel kaniner som familjen har haft. Främmande får Sirius att upphetsa sig och bli nervös, vanligtvis tar det en dag att vänja sig vid dem. Sirius är kost men inte kräsen. Sirius är lätt att hantera och en mild lynnig katt.

Pluie

"There came a girl from France, who didn't know how to dance"

kk7185.jpg

Royal Rascal du Mythe de Séléné

Turkkilainen Angora ♀

Hopeakilpikonna ticked (TUA fs 25)

sp. 22.4.2020

Paino:  2,3kg (10.12.2020)

Felv/Fiv: Neg./Neg. (10.12.2020)

Veriryhmä: A

Viimeisin puhdas... 
Sienitesti: 28.7.2020
Ulostenäyte: 30.10.2020

Pluiella on kaksi pentuetta kissalassamme:

Pluie on ensimmäinen tuontikissani, hankalaksi tuonnin teki senhetkinen maailman tilanne, mutta juuri sopivaan rakoon saatiin pentu haettua. Karanteenin jälkeen, hän pääsi muiden pariin, kun saimme puhtaat testitulokset.

Pluie on hyvin rohkea, mutta ei lainkaan kissasosiaalinen - Pluie ei arvosta vieraita kissoja ja stressaantuu herkästi vieraista hajuista. Myös temperamenttia löytyy ja roimasti! Tämä tyttö kyllä ilmaisee mielipiteensä selkeästi.
Pluie on mitä seurallisin pieni neiti, hän rakastaa olla harteilla ja sylissä, leikkiä ja olla siliteltävänä. Erittäin energinen ja sosiaalinen pakkaus on mitä upein lisä kissalassamme ja mitä ihastuttavin neiti. Kiitos paljon Géraldinelle hänestä <3

Pluie asustaa sijoituskodissa Nurmijärvellä.

 

Usva

”I dremt a dream of you, and then it came true”

009_IMG_0061.jpg

FI*Nietosten Tähtipöly

Norjalainenmetsäkissa ♀

Sinikilpikonna Bicolor (NFO g 03)

sp. 7.11.2018

Paino: 3,9kg

GSDIV: N/N

HCM: Ultrattu terveeksi (27.2.2020)
Munuaiset: Ultrattu terveeksi (27.2.2020)

Felv/Fiv: neg. / neg. (27.2.2020)

Veriryhmä: A

Polvet: normaalit
Lonkat: normaalit
Pk-Def: N/N

Viimeisin puhdas... 
Sienitesti: -
Ulostenäyte: 27.10.2021

Usvalla on kaksi pentuetta kissalassamme:

Ensimmäisenä omana kasvattinani, joka jäi jalostukseen, olen Usvan kohdalla ollut hyvin kriittinen, mutta melko tyytyväinen siihen mitä lopputulos toikin. Oli tarkoitus saada rohkeita ja stressinsietokykyisiä pentuja. Ja niitä sainkin. Usva on itsenäinen, rauhallinen ja rohkea neitokainen. Hän ei pahemmin stressaa ympäristön vaihdosta, eikä piittaa koirista tai vierailuilla näkemistään kissoista. Näyttelyissä neiti ottaa rennosti. Usva on innokas kiipeilijä, tulee mielellään viereen rapsuteltavaksi, mutta viihtyy parhaiten omissa oloissaan, hakien huomiota silloin kun se hänelle sopii. 

Hän antaa mielellään muiden kissojen puhdistaa nassun ja korvat, on muutenkin hyvin kissasosiaalinen.
Usva on kissoistani se, joka ei välttämättä näy joka hetki, mutta on todennäköisesti silti jossakin lähistöllä. Hän on nopea oppimaan ja tulee mm. luokse kutsusta.
Usva ei nirsoile ruualle, mutta ei ole erityisen ahnekaan. Kaikki namit eivät kelpaa, mutta suurimpia osia hän syö hyvällä ruokahalulla. 

Patu

”Suurin apinamies!”

001_IMG_9990.jpg

IC FI*Nietosten Pakkasherra

Norjalainenmetsäkissa ♂

Musta (NFO n)

sp. 19.8.2020

Paino: 5,2kg (20.2.2023) 

GSDIV: N/N

HCM: terveeksi ultrattu (15.3.-22)
Munuaiset: terveeksi ultrattu (15.3.-22)

Felv/Fiv: neg/neg (9.7.-22)

Veriryhmä: A

Polvet: normaalit
Lonkat: normaalit
PkDef: N/N

Viimeisin puhdas... 
Sienitesti: 27.12.2022
Ulostenäyte: 16.9.2022

Patulla on yksi pentue kissalassamme:

Sekä kaksi pentuetta Haaveeni kissalassa

Patu on innokas ulkoilija ja vikkelä liikkeistään, mutta kiltti ja helposti käsiteltävä herra. Hän on aavistuksen epäluuloinen vieraita kohtaan, eikä ole suinpäin tutustumassa, perheelleen kuitenkin mitä lempein kollipoika, joka on monesti mukana myös perheen emännällä töissä! 

Hänen kaverinaan asuu toinen kolli Zorbas ja nykyään viettää leppoista kastraatin elämää Hyvinkäällä. 

Sora

”I could tell that you were curious, oh, yeah”

Norjalainenmetsäkissa ♀

Kilpikonnahopeatäplikäs bicolor (NFO fs 03 24)

 

sp. 5.5.2021

Paino: 3,53kg

 

GSDIV: N/N

HCM: Terveeksi ultrattu (31.5.2022)
Munuaiset: Terveeksi ultrattu (31.5.2022)

Felv/Fiv: neg/neg (7.3.2022)

Veriryhmä: A

Polvet: normaalit
Lonkat: -

Pk-Def: N/N

Viimeisin puhdas...
Sienitesti: 10.1.2023
Ulostenäyte: 27.8.2021

FI*Nietosten Sora

Soralla on yksi pentue kissalassamme:

Sora on hyvin rohkea, reipas ja energinen neiti. Tuo ei hidasta vauhtiaan perheessä olevien lasten, irlanninsusikoiraneikä muiden kissojen takia. Hän menee ja tekee mielensä mukaan. Sylikissaksi Soraa tuskin voi sanoa, mutta hän on mielellään mukana kaikessa ja kuitenkin helposti käsiteltävissä. 

 

Asustaa sijoituskodissa Salossa ja siirtyi perheen nimiin jo ensimmäisen pentueen jälkeen, sillä pentueen aikana Soralle alkoi ilmetä iho-oireita, joita useiden eläinlääkärien kanssa käytyjen keskustelujen perusteella oli hormonaalista. Kun kuitenkin Soran emolle tuli samanlainen ja hänet oli jo steriloitu, päädyin siihen, että en ota riskiä allergian periytymisestä. 

bottom of page